Laken onderhoudsmiddelen

Algemeen onderhoud biljartlakens

Groot of dagelijks onderhoud: Te beginnen met het borstelen van de bovenkant en onderkant van de banden. Na het borstelen van de banden het bladlaken stofzuigen met een stofzuiger die voorzien is van een speciaal stofzuigermondstuk. Waarom stofzuigen: met een stofzuiger verdwijnt het krijtstof van het laken, daarentegen wordt met een borstel het grove vuil opgeborsteld, maar het fijne krijtstof verdwijnt tussen de vezels van het laken. Bij snookerlaken altijd met de vleug mee borstelen, stofzuigen dan wel strijken.

Onderhoud tussen de partijen: Begin met de banden uit te wrijven met een oud stuk biljart laken en daarna indien mogelijk even stofzuigen. Kan er niet gestofzuigd worden dan kan er op zijn minst geblokt worden met een bladschuier.

Vlekken: Om vlekken uit het laken te verwijderen gebruikt u om te beginnen een relatief veilig middel: lauw water met een scheutje azijn, bij agressieve vlekken gebruikt u een schuim of lakencleaner.

Belangrijk: Een laken mag absoluut niet vochtig gemaakt worden, door het laken te bevochtigen wordt de laken structuur dikker waardoor de rol weerstand van de bal negatief beinvloed wordt. Bovendien gaat door vocht het laken losser liggen, dit gebeurt al door de invloeden van verwarming van het biljart of de ruimte waar het biljart opgesteld staat. Wordt het biljart of de ruimte vwaar het biljart niet constant verwarmt dan heeft dit een negatieve invloed op het laken! Het snookerlaken mag nooit bevochtigd worden ook niet met een reiniger of i.d., wordt het laken toch bevochtigd dan zie je al gauw een verdikking van het laken ontstaan en dat hersteld zich niet meer!

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2022 DÈ BILJARTMAKERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel